Pages

Subscribe:

Namirnica koje čuvaju srce




Bademi, cimet i med samo su neke namirnice koje imaju blagotvoran učinak na kardiovaskularni sustav. U prirodi postoji veliki broj namirnica koje svojim sastojcima štite naše srce i krvne žile. Potrebno je svakodnevno konzumirati u umjerenim količinama ove namirnice kako bi pomogli našem tijelu a naročito kardiovaskularnom sustavu da obavlja svoje funkcije koje su od životnog značaja za naše tijelo. U nastavku donosimo popis nekoliko namirnica koje su čuvari našeg krvožilnog sustava.

Zeleno lisnato povrće
  • Da zeleno lisnato povrće obiluje sastojcima koji blagotvorno utječu na zdravlje organizma nije nikakva tajna, a to je potvrdilo i osmogodišnje istraživanje talijanskih znanstvenika. Naime, žene koje zeleno lisnato povrće konzumiraju najmanje jedanput dnevno imaju smanjen rizik od srčanih bolesti za čak 46 posto. 
Bademi
  • Osim što imaju blagotvoran učinak na kardiovaskularni sistem, bademi smanjuju rizik od dijabetesa što je svojedobno potvrdilo istraživanja znanstvenika Medicinskog fakulteta Sveučilišta u New Jerseyju.
Cimet i med
  • Cimet i med imaju blagotvoran učinak na kardiovaskilarni sistem. Naime, kombinacija ovih sastojaka smanjuje rizik od srčanog udara. Također ova kombinacija cimet+med je pravi prirodni lijek za mnoge poteškoće koje opterećuju naše tijelo.
Maslinovo ulje
  • Maslinovo ulje liječi cijeli organizam, naročito ekstra djevičansko ulje koje se dobiva jednostavnim prešanjem i filtriranjem maslina pri čemu sadržaj blagotvornih sastojaka ostaje potpuno očuvan. Visoki postotak vitamina i nezasićenih masti blagotvorno djeluju na kožu. Osim toga, sprečava srčane bolesti i usporava proces starenja.
Brusnica
  • Blagotvorno utječe na srce i kompletan kardiovaskularni sustav, a smanjuje rizik od zloćudnih bolesti, primjerice od raka dojke i debelog crijeva. Brusnica normalizira rad jetre i bubrega i jača imunitet. 



 
Blogger Templates