Pages

Subscribe:

Nekoliko razloga zašto dan započeti sa čašom vode i sokom limuna




Iznimno je bitno kako započeti novi dan. Najbolji način je osvježiti svoje tijelo sa pravom limunadom. Time ojačavate svoj imunitet i pročišćavate unutarnje organe. Limunov sok s toplom vodom na vrlo učinkovit način ispire i jetru i bubrege. Recept je jednostavan – čaša mlake vode (najbolja je voda sobne temperature, znači ne vruća ili vrela, jer vrela voda će uništiti vitamin C, mineral zbog kojeg je tu cijela ova priča) + sok iz jednog limuna. Ako vam je limunada kisela dodajte kašikicu meda. Koliko ćete tako dobrog učiniti svom tijelu saznajte iz sljedećih redova:
  • Ova prirodna limunada je izuzetno dobra za imunološki sistem. Vitamin C je super protiv prehlade i gripe, ali limun također sadrži i kalij, a on stimulira rad mozga i živčanog sustava i kontrolira krvni tlak.
  • Održava pH vrijednosti. Održavanje pH vrednosti pomoću pravilne ishrane i načina života ubraja se u najvažnije faktore životnog zdravlja. Iako je kiseo, tokom probave limunove kiseline se metaboliziraju i proizvode kalij karbonat koji pomaže neutraliziranju suvišne kiselosti i štiti probavni sistem. Alkalno tijelo je zdravo i otporno na viruse i bakterije!
  • Dobra prevencija protiv viška kilograma. Limun sadrži pektin, probavljiva vlakna zbog kojih se smanjuje želja za hranom. Topla voda stvara osjećaj sitosti i tako, s druge strane, smanjuje apetit. a samim time i tjelesnu masu.
  • Pospješuje probavu. Kada govorimo o čišćenju organizma voda je jedan od najboljih, ako ne i najbolji izbor. Topla voda je još bolji izbor. Ona stimulira gastrointestinalni trakt (želudac, tanko crijevo i debelo crijevo). Minerali i vitamini u limunu (i limeti) pomažu tijelu da se riješe toksina u probavnom traktu.
  • Prirodna limunada djeluje kao diuretik. Limunov sok pomaže da izbacimo neželjene sastoje i otrovne toksine iz tijela, tj. spriječava zadržavanje tekućine tako što povećava učestalost mokrenja.
  • Prirodna limunada čisti kožu. Vitamin C je dobar za kožu (zube i kosti). Limunov sok tjera otrovne toksine iz krvi koji uzrokuju stvaranje bora.
  • Prirodna limunada hidratizira limfni sustav. Čaša tople vode i limunov sok pomažu započeti dan hidratizirano, znači spriječava dehidraciju i nadbubrežni umor. Kada je vaše tijelo dehidrirano, ili duboko dehidrirano (nadbubrežni umor) ne može obavljati sve odgovarajuće funkcije, što dovodi do pojave toksina, stresa i zatvor.
Na kraju da zaključimo, čaša tople vode i limunov sok iz jednog limuna osigurava zdraviji i ugodniji život. 


 
Blogger Templates