Pages

Subscribe:

Nekoliko rješenja protiv gljivica na stopalima


http://narodni-lijek.blogspot.com/


Njega stopala je sastavni dio higijene. Zapuštena koža na petama i tabanima, neuredni nokti, neugodan smrad, sve su to činjenice koje mogu stvarati neugodan osjećaj, a najgore od svega mogu biti dobra podloga za stvaranje gljivica.

U nastavku donosimo nekoliko prirodnih rješenja protiv gljivica na stopalima. Isto tako dobro je koristiti jedno od ovih riješenja kako bi preventivno djelovali protiv gljivica.

Eterično ulje lavande

  • Protugljivična svojstva lavande može pomoći kod problema s atletskim stopalima. Prije spavanja nanesite nekoliko kapi lavandinog ulja na nokte i stopala te pustite da se upije tijekom noći. Za bolji učinak možete navući čiste čarape. Nastavite s primjenom ulja, nekoliko tjedana nakon što simptomi nestanu, kako biste spriječili povratak bolesti.
Čaj
  • Bilo koja vrsta domaćeg čaja sadrži taninsku kiselinu koja će izvrsno isušiti znojna stopala.U posudu ulijte litru kipuće vode i potopite pet vrećica čaja na 5 minuta. Pričekajte da se voda ohladi do ugodne temperature pa uronite svoja stopala na pola sata.
Eterično ulje naranče
  • Narančino ulje je još jedno sredstvo antifungalnog djelovanja koje možete svakodnevno primjenjivati na noktima i okolnoj koži za borbu protiv onihomikoze. Neka se preko površine noktiju upija barem sat vremena. Za masažu inficiranih područja na stopalima, razrijedite ga s maslinovim uljem, u jednakim omjerima. Ulje naranče, kao i ostala citrusna ulja, može izazvati alergijsku reakciju kod osoba s osjetljivom kožom. Stoga, prvo kap ulja testirajte na ruci ili drugim osjetljivim područjima na tijelu.
Jabučni ocat
  • Snažan jabučni ocat možete koristiti lokalno i oralno. Svako jutro možete u čaši vode otopiti dvije žlice organskog jabučnog octa sa žličicom meda te popiti prije doručka. Možete napraviti i ljekovitu kupku za stopala od kvalitetnog jabučnog octa. Pomiješajte u lavoru 1 litru vrele vode s pola šalice octa i pustite da se ohladi do ugodne temperature. Uronite noge u kupku na barem pola sata i ponavljajte postupak dvaput dnevno. Nemate li jabučni ocat za namakanje stopala, upotrijebite bijeli alkoholni ocat u istom omjeru, ali kupku provodite dva puta dnevno, u kraćem trajanju.
 
Blogger Templates